fbpx

Les 7 Valkuilen

Dé grootste valkuil is te snel willen gaan. En ik snap het. Je beginpunt is laag, de stapjes zijn klein. Het lijkt op deze manier eeuwig te duren! Maar ja, wanneer je telkens te grenzen flink over gaat, kom je zeker niet vooruit. Ik weet dat de stapjes klein zijn, maar naar mate je vordert, kunnen deze stapjes groter worden. Naarmate je systeem wat minder beschermend is, kun je wat sneller opbouwen. Maar het begin is langzaam met hele kleine stapjes. De meeste van mijn cliënten hebben hier veel moeite mee, maar diegene die hier toch goed mee aan de slag gingen, kwamen het verst. De keuze is aan jou.

Een andere valkuil is niet strikt houden aan je opbouw. Want deze opbouw volg je, ongeacht hoe het gaat. Op hele slechte dagen kun je er voor kiezen om op hetzelfde niveau te blijven of misschien iets terug te zakken, maar het beste is doorgaan. Tenzij je merkt dat het misschien toch te veel is omdat je elke keer veel en lang na reactie hebt. Dan kan het beter zijn om een lager beginpunt te pakken en van daaruit gaan opbouwen.

Nogmaals het begin is het moeilijkst, maar de aanhouder wint. Houd je doel voor ogen en blijf elke keer kleine stapjes zetten, dan kom je vanzelf vooruit!