fbpx

Over mij

Mijn naam is Sjouke van Rossum en ik ben een Master Psychosomatisch Fysiotherapeute gespecialiseerd in aanhoudende (chronische) pijn. Ik help mensen met aanhoudende pijn om weer volwaardig in het leven te kunnen staan.

Tijdens mijn Master is mijn interesse in aanhoudende pijn ontstaan. Dit kwam vooral door een cursus die ik volgde, genaamd Explain Pain gegeven door Lorimer Moseley. Toen zijn ook mijn ogen geopend voor het leed dat aanhoudende pijn met zich meebrengt, de complexiteit van pijn en de enorme groep mensen (ca. 20% van de Nederlandse bevolking) die hierdoor getroffen wordt. 

Zelf heb ik last van migraines en weet ik daar, door alle kennis die ik inmiddels in mij heb, veel beter mee om te gaan én heb ik er minder last van. Die kennis in mij maakt dat ik mensen met aanhoudende pijn echt kan helpen om weer een leuker leven te leiden.

Als het lukt om iemand, na jaren van invaliderende pijn, weer een leven te helpen creëren wat de moeite waard is om te leven dan is dat zoveel waard. Wanneer je dat kan, dan is het eigenlijk misdadig om het niet te doen.

Dus meer grip op mijn leven, minder pijn, en met de huidige pijn beter kunnen omgaan! Dat kan je toch gerust een groot succes noemen!"

Geurt Jannebout

Normaal, in de praktijk, stem ik mijn werkwijze volledig af op de mens die ik voor mij heb. Dat is online wat lastiger, maar kan tot op zekere hoogte wel! Het is belangrijk om de triggers en de hulpbronnen in kaart te brengen en dan kun je van daaruit zelf bepalen wat voor jou relevant is. Want jij bent de enige die dat echt weet.

Mocht je meer willen weten over mijn werkwijze bekijk dan gerust de kennismakingsvideo's of lees mijn visie over de cliënt-therapeut relatie. Ik ben ook iemand die graag bij blijft over de laatste onderzoeken in relatie tot aanhoudende pijn en naast haar kennis ook haar kunde blijft verbeteren. Mocht je willen weten wat ik qua cursussen heb gedaan, lees dan mijn CV. Ik ben vrijwel dagelijks met mijn vak bezig, je kunt mij gerust een 'vakidioot' noemen ;-).

En misschien ook ambitieus. Want mijn doel is om een rol te spelen in het verminderen van het aantal mensen dat aan aanhoudende pijn lijdt in Nederland van 20% naar 10% in 2040.