fbpx

Quiz antwoorden en uitleg

Klik op de onderstaande vragen om de het juiste antwoord met de uitleg te lezen.

1. Tom heeft pijn en besluit een ibuprofen te nemen. Saar heeft ook pijn, maar twijfelt erg of ze wel pijnstillers moet gebruiken. Haar man maakt zich zorgen en stopt ibuprofen in haar drinken.

2. Laura heeft pijn in haar rug. Ze heeft versterkende oefeningen gekregen van haar therapeut. Ze doet de oefeningen nu ca. 2-3 weken en merkt dat ze minder pijn heeft. Je kunt aannemen dat haar rug minder pijn doet omdat haar rug nu sterker is.

3. De oprechte zorg en bezorgdheid van een geliefde is altijd behulpzaam bij het herstellen van chronische pijn.

4. We hebben speciale pijnsensoren in ons lichaam zitten die de pijnprikkels verzenden naar het brein.

5. Is het mogelijk pijn te hebben, zonder dit te ervaren

6. Welke van de onderstaande zinnen klopt?

7. Wat zijn veel voorkomende misverstanden bij de behandeling van pijn?

8. Bij hoeveel procent van de dertigers zonder rugklachten, kunnen al afwijkingen op scan en röntgenfoto’s worden gevonden in de vorm van bijvoorbeeld slijtage van de 1) tussenwervelschijf en 2) een hernia?

9. Kunnen geuren invloed hebben op je pijn?

10. Wanneer je pijn hebt in bijvoorbeeld je voet, dan kun je door een vergrootglas naar je voet kijken en de pijn verminderen.

11. Is het resultaat uit het volgende onderzoek waar of niet waar. Een aantal wetenschappers gaven muizen een aantal keer suikerwater met een virus, waardoor de muizen telkens ziek werden na het drinken ervan. Toen de wetenschappers daarna alleen het suikerwater gaven werden de muizen vervolgens toch ook ziek.

12. Twee groepen mensen hebben rugklachten, één groep krijgt een MRI en één groep niet. Na twee jaar…: