fbpx

Les 1 Introductie

Welkom bij deze cursus over mindfulness . De cursus bestaat uit 4 modules en zorgt ervoor dat je een idee krijgt wat mindfulness inhoud, wat het omvat én hoe je dit praktisch kan toepassen. Uiteraard is het ook belangrijk dat je gaat ervaren wat het is om mindful te zijn.

Elke module bestaat uit een aantal lessen. Het is aan te raden ca. 2 weken per module de tijd te nemen, maar je kunt ook een module per week bekijken. Neem voldoende de tijd om de opdrachten, gekoppeld aan de modules, uit te voeren en te ervaren. Elke module bestaat uit stukjes theorie in combinatie met oefeningen. Aan het einde van elke module staan de opdrachten voor de komende twee weken beschreven.

In de eerste module wordt een introductie gegeven over mindfulness. Wat is mindfulness en wat niet. Wat zijn de voordelen en hoe houden we het praktisch. Je gaat je eerste mindfulness oefening in deze cursus doen, de ademfocus en je zult ook variaties op deze oefening krijgen. 

In de tweede module gaan we het kort hebben over gedachtes en emoties, we gaan de langste oefening van deze cursus doen en we gaan een hele leuke creatieve oefening doen. In de derde module gaan we in op mindfulness tijdens het bewegen (bijvoorbeeld lopen) en tijdens klusjes. Ook komt mindfulness op het werk aan bod en komt kort stress aan bod.

In de laatste module wordt ingegaan op hoe je mindful om kunt gaan met social media en je smartphone, we gaan mindful eten (je mag zelf iets lekkers uitzoeken!) en tot slot gaan we het hebben over hoe je dit nu allemaal gaat toepassen en volhouden. Aan het eind komen als bonus nog meer tips en (korte) oefeningen aan bod om straks lekker veder mee aan de slag te gaan.

 Veel plezier met deze cursus!