fbpx

MM oefening 1

De eerste oefening! En die gaat nog niet over het Movement stuk, maar over het Mindful stuk. Dit kun je voor elke oefening doen om ‘er even in te komen’. Je aandacht te centreren op je lichaam en je voor te bereiden op de oefening. Ik vind dit zelf altijd erg fijn, het helpt mij om te ‘landen’ voor de oefening, al kan het ook een oefening op zich zijn.

Zitten, staan of liggen, mijn advies is om dit in elke houding te oefenen.

Zit: voel het contact dat je maakt met de ondergrond onder je voeten, het contact van je bovenbenen en billen op de zitting. Voel ook het contact van je rug tegen de leuning. Ervaar het zittende lichaam en hoe je hoofd bovenop je romp balanceert.

Staan: voel het contact van de voeten met de ondergrond. Voel hoe je benen zich onder je heupen bevinden. Ervaar je wervelkolom omhoog, in balans gestapeld boven het bekken met het hoofd in balans bovenaan. Voel je armen langs je lichaam hangen.

Lig: Voel het contact van het liggende lichaam met de ondergrond. Bij je benen en je bekken. Voel ook hoe de rug ligt en je hoofd. Ervaar het contact van je armen met de ondergrond.

Doe deze oefening gedurende één tot enkele minuten vooraf aan een Mindful Movement. Je kunt het ook als aparte oefeningen doen van enkele minuten tot 10-15 minuten of langer. Hoe langzamer en gedetailleerde je te werk gaat hoe langer je de oefening kan maken. Dus eerst het ene been stukje voor stukje, dan het andere etc.

Succes!