fbpx

MM oefening 10

Deze oefening is helemaal gewijd aan de armen!

Uitleg oefening:

Ga staan met je voeten op ongeveer schouderbreedte. Sta recht op met je knieën niet op slot, maar heel iets gebogen. Schouders ontspannen.

Breng je armen zijwaarts helemaal omhoog op een inademing waarbij je de palmen naar elkaar toedraait. Je handen raken elkaar niet. Beweeg je armen op een uitademing met de palmen naar elkaar toe omlaag.

Beweeg de armen op een inademing voorwaarts weer helemaal omhoog en op een uitademing zijwaarts weer omlaag waarbij je de palmen weer omlaag draait.

Beweeg de armen weer op een inademing voorwaarts omhoog, tot schouderhoogte. De palmen wijzen nog naar elkaar. Beweeg op een uitademing de armen naar opzij waarbij de palmen naar voren blijven wijzen.

Houd de bovenarmen horizontaal en beweeg door het buigen van de ellebogen de handen op een inademing naar de schouders. Strek de armen weer op een uitademing. Herhaal 1x, inademen buigen, uitademen strekken. De palmen wijzen bij deze beweging naar boven.

Adem in en beweeg de armen helemaal omhoog, adem uit en beweeg de armen zijwaarts met de palmen omlaag weer naar beneden.

Dit is 1 cyclus. Je kunt de hele cyclus herhalen, maar je kunt ook onderdelen herhalen. Doe wat goed voelt! Kan je niet met je armen helemaal omhoog bewegen? Ga dan zover als wel lukt.

Aandacht tijdens de oefening:

Let tijdens de oefening op hoe het voelt om de armen te bewegen. Van waaruit bewegen ze?

Hoe voelt de beweging in combinatie met de ademhaling? Je kunt deze ook eens omdraaien. Dus in plaats van inademen, uitademen en andersom. Hoe voelt dat?

Wat gebeurt er met het contact bij je voeten tijdens het bewegen?