fbpx

MM oefening

Bij deze oefening kan het nodig zijn dat je, in het begin, een steuntje gebruikt. Geen probleem! Pak bijvoorbeeld de rugleuning van een stoel of de muur. Probeer wel zo  in mogelijk te steunen, dus bijvoorbeeld alleen met een vinger, maar meer als dat nodig is. Dan doe je eerst een paar keer het ene been en dan het andere been en niet zoals op de video links en rechts om en om.

Ga staan met je voeten naast elkaar. Sta recht op met je knieën niet op slot, maar heel iets gebogen. Schouders ontspannen.

Verplaats op een inademing je gewicht naar je linker voet. Strek op een uitademing je rechter been naar voren toe uit, probeer daarbij niet de grond te raken.

Beweeg op een inademing je been in een halve cirkel naar achter en zet deze op een uitademing weer naast je linker voet.

Verplaats op een inademing je gewicht naar je rechter voet. Strek op een uitademing je rechter been naar voren toe uit, probeer wederom de grond niet te raken.

Beweeg op een inademing je been in een halve cirkel naar achter en zet deze op een uitademing weer naast je rechter voet.

Dit is 1 cyclus. Let er ook op wat je handen en armen doen, probeer ze te laten ontspannen.

Aandacht tijdens de oefening:

Hoe voelt het been waar je op staat? Waar voel je spanning? Voel je dat ook elders in je lichaam?

Hoe voelt het been dan je beweegt? Waar voel je spanning?

Wat doen je armen tijdens deze oefening?